Članovi ekipe KTV televizije medju kojima je i vlasnik Danijel Radić, uhapšeni su danas nakon što su pokušali da dobiju odgovore od predstavnika lokalne samouprave o raspisanom javnom nadmetanju za zakup državnog poljuprivrednog zemljišta.
O čemu su hteli da obaveste javnost i zainteresovane poljoprivrednike. Naime redakciji KTV televizije obratio se Radoslav Padejski, poljoprivrednik iz Perleza, koji je rekao da je pre nekoliko dana na sajtu i oglasnoj tabli grada Zrenjanina postavljeno obaveštenje o raspisivanju javne licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta.


Što je kako on smatra protivno propisanim merama u vreme pandemije. Nakon što je ekipa KTV televizije uzela izjavu od Radoslava uputila se ka gradskoj kući kako bi dobila izjavu i od druge strane, odnosno od predstavnika gradskih vlasti.
Međutim oni nisu bili raspoloženi za priču i nisu hteli da odgovore na pitanja, verovatno iz razloga što je Zrenjanin jedna od četiri opštine u kojoj se godinama kasni sa raspisivanjem javnog nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta, zbog čega poljoprivrednici redovno negoduju kao i iz razloga što na licitaciju u vreme kada je zabranjeno okupljanje pozivaju stotinu poljoprivrednika iz dvadesetdva naseljena mesta sa teritorije grada.
Da li je prihod od nekoliko stotina hektara već zapuštenog zemljišta vredniji od ljudskih života?
Iz revolta zbog toga što je ekipa KTVa želela da izvesti javnost o tome kako se sprovodi licitacija u vreme pandemije, kada za to nije vreme. Lokalna samouprava prijavila je ekipu KTVa policiji sa optužbom da prilikom boravka u gradskoj kući nisu nosili zaštitne maske i rukavice.
Što nije istina i što se vidi na dole okačenom snimku, koji je usnimljen jutros. Suprotno tome što je kamera KTVa zabeležila ti isti predstavnici gradske vlasti šetaju se po gradskoj kući bez zaštitnih rukavica, a mahom i bez maski.

Sa tom optužbom članovi ekipe odvedeni su u policiju gde su najpre saslušani, a potom im je određeno zadržavanje od 48 časova. Trenutno je u toku proces da se određeno zadržavanje produži do trideset dana. Sve ovo dokazuje da je u pitanju odmazda za pravovremeno i objektivno izveštavanje javnosti, koje nepogoduje prestavnicima lokalne samouprave grada Zrenjanina.
PODŽIMO BORBU ZA ISTINU I SLOBODNO IZVEŠTAVANJE, A PROTIV BEZAKONJA KOJE SE SPROVODI NAD NOVINARIMA!