STIGAO BATA!

0
160

Zoran Bata Mirković novi je trener Partizana. Na predstavljanju u Humskoj, Mirković je istakao da će od starta zavesti disciplinu u ekipi i da samo vrednim radom crno-beli mogu da prevaziđu krizu.

Zoran Mirković

Mirković je na klupi vicešampiona Srbije nasledio Miroslava Đukića, koji je posle utakmice sa Trakaijem u Litvaniji dobio otkaz.

Ne dolazim u idealnom trenutku, ali sve će se popraviti. Ekipa je u jednoj vrsti apatije, treba brzo da radimo, vreme nam nije saveznik. Tim treba da se podigne, u grču je i moj prvi zadatak će biti da poradim na psihološkom planu. Pričaćemo dosta sa igračima. Oni imaju svoj kvalitet i ovde su zato što su probrani iz najboljeg uzorka. Mi to moramo da ponudimo publici, navijač Partizana zna šta je dobro, a mi treba da znamo kakve su nam obaveze i šta oni očekuju od nas“, izjavio je 46-godišnji Mirković.

Nekadašnji defanzivac crno-belih je otkrio da je Partizan u poslednje vreme pratio zbog crnogorskih reprezentativaca Marka Jankovića i Nebojše Kosovića, kao pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću u stručnom štabu Sokolova.

Imam insajderske informacije. Znam sve o problemima, svlačionici… Ekipa je u krizi, nema igrača koji bi preuzeo odgovornost. Nismo kompaktni, konkretni, igramo sporo. To treba da se promeni. Tumbaković me je podržao u ovoj odluci. On je moj prijatelj, trenerski i životni mentor“.

Novi trener Partizana debi na klupi imaće protiv danskog Noršjelena u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nema straha, kao što ga nije bilo ni do sada. ve u životu što sam postigao, postigao sam svojim radom, energijom i znanjem. Moj angažman će biti pakleni rad, disciplina i energija“, zaključio je Mirković.

 

Zadovoljstvo Mirkovićevim dolaskom nije krio sportski direktor Ivica Iliev.

Mirković ima harizmu, energiju i hrabrost, to nam treba sada. Klub ovim želi da pokaže da pravi novi Partizan, na duže staze“, prokomentarisao je Iliev.

Podsetimo, pored toga što je igrao u Partizanu, Mirković je bio i potpredsednik kluba za vreme mandata Dragana Đurića.