Generalni konzulat u Frankfurtu odnedavno krasi umetnička slika mlade umetnice Anje Radivojević (13) iz Beograda. Sliku je konzulatu poklonio Aleksandar Tepšić iz Kelkhajma, agent osiguravajućeg društva DEVK u Kenigštajnu kod Frankfurta. U ime diplomatsko konzularnog predstavništva umetničko delo je primio Branko Radovanović, generalni konzul Srbije u Frankfurtu.

Slika ide na vidno mesto: Branko Radovanović i Aleksandar Tepšić

Ideja je nastala spontano, prošlog leta kada je Aleksandar bio u poseti porodici Radivojević. Tada se dvanaestogodišnja Anja pohvalila svojim crtežima i slikama, što je na Tepšića ostavilo veoma lep utisak.

– Kada sam video koliko je Anja talentovana, pitao sam je da li može da oslika spomenik Pobednika na Kalemegdanu. Ona je odgovorila potvrdno i istog trenutka sam bio siguran da će slika da bude više nego dobra, Odmah sam došao na ideju da je otkupim i poklonim našem Generalnom konzulatu u Frankfurtu. Namera je da što više ljudi vidi da u našoj Srbiji ima mladih talenata i za ovu vrstu umetnosti – kaže Aleksandar.

Konzul Branko Radovanović je obećao da će sliku postaviti na vidno mesto kako bi se svi gosti konzulata uverili u talenat mladih umetnika iz Srbije.