Kevin Anderson i Džon Izner odigrali su najduže polufinale u istoriji Vimbldona. Izner je sada vlasnik dva Vimbldonska rekorda jer je sa Nikolasom Mauom pre osam godina odigrao najduži teniski meč u istoriji (11 sati i pet minuta u tri dana – 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68 slavio je tada Izner).

Mesto u polufinalu nakon šest sati i 35 minuta obezbedio je Kevin Anderson!

Anderson je slavio sa 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24. Samo peti set trajao je dva sata i 55 minuta.

U trenutku kada je ovaj meč postao najduži polufinalni okršaj u istoriji na satu je pisalo da traje četiri sata i 55 minuta. Izner i Anderson su se potrudili da taj rekord ozbiljno nadmaše. Uz sve to ovo je treći najduži meč u istoriji tenisa.

Samo četvrti set nije rešen u tajbrejku jer ga je Anderson osvojio sa 6:4 i uveo meč u peti set. Da sve bude još zabavnije, Anderson je igrao pet setova i protiv Federera u četvrtfinalu i nakon izgubljena prva dva seta preokrenuo i slavio u petom setu sa 13:11.

U prva dva seta nismo videli niti jedan brejk, u trećem su igrači po jednom oduzimali servis gem rivalu, da bi u četvrtom setu Anderson došao uz dva napravljena i jedan pretrpljen brejk iskoristivši četvrtu set loptu.

U petom setu je prvo u 14, a zatim u 21. gemu Anderson imao brejk lopte ali Izner nije dozvolio rivalu da dođe do brejka.

Nakon nekoliko gemova u kojima su oba igrača stizala nadomak brejka, Kevin Anderson je uspeo da dođe do toliko željene prednosti i povede sa 25:24 i prilike da servira za plasman u finale što je uz mnogo sigurnosti i uradio.