Tradicionalne sportske manifestacije, brdska trka ”Trail race Kopaonik” i planinski biciklističi maraton ”Tri strane Kopaonika” i ove godine okupiće zaljubljenike u sport na terenima Nacionalnog parka Kopaonik i to poslednjeg julskog vikenda u periodu od 26-28 jula 2019. godine.

Fotograf: Dimitrije Ostojić

Sportski vikend počinje već u petak 26. jula gde je na programu otvaranje EXPO zone sa izlagačima iz sveta sporta, a tu su i besplatni organizovani izleti za učesnike do nekih od najlepših lokaliteta na Kopaoniku.

Subota, 27. jul prepuna je dešavanja. Glavni događaj dana, brdska trka ”Trail race Kopaonik” startovaće na svoje dve staze u 11 časova.

Pred učesnicima su trka na 7 kilometara (7k Kopaonika) namenjena svima onima koji žele da se po prvi put oprobaju na trail trčanju ili da jedostavno uživaju u trčanju kroz predivne predele Nacionalnog parka a tu je i trka na 15 kilometara (15k Kopaonika) namenjena malo iskusnijim trkačima ali i onima koji bi da testiraju svoje mogućnosti. 

Fotograf: Neda Mojsilović


Nakon svečanog proglašenja u popodnevnim časovima na redu su dečija trka ”Trail race Kids” i revijalna trka sa preprekama za bicikliste koja ujedno najavljuje nedeljno druženje biciklista u formi biciklističkog maratona koji je tokom godina postao glavno mesto okupljanja svih onih koji vole vožnju na dva točka.

Maraton ”Tri strane Kopaonika” (28. jul 2019.) ove godine odžaće se po šesti put i to pod sloganom ”Možeš i ti” koji za cilj ima da ohrabri sve one koji vole vožnju bicikle čak i rekreativno da dođu na Kopaonik i da se oprobaju na stazama kojima maraton ide.

”Znamo da reč maraton u nazivu takmičenja može da bude već prva prepreka za rekreativce kojima bi ovo bio prvi put da se oprobaju u vožnji bicikle u prirodi te smo se iz tog razloga odlučili da sprovedemo kampanju ”Možeš i ti” kojom ćemo prikazati da bez obzira na pol i godine ova trka predstavlja idealno mesto za uživanje u prirodi. Staza malog maratona ujedno je prilagođena apsolutnim početnicima, a dodatni sadržaji tokom vikenda na Kopaoniku garantuju dobar provod kako za pojedince tako i za učesnike koji dolaze porodično” –  naglašavaju iz sportskog udruženja ”Na sve strane” koje je organizator ovih događaja.

Fotograf: Dimitrije Ostojić

Za one učesnike koji već imaju iskustva u vožnji tu su staze srednjeg i staza velikog maratona ali i trka parova koja predstavlja timsku trku koja se vozi na stazi malog maratona.

Više informacija možete pogledati na zvaničnim sajtovima trka gde su u toku i rane prijave za ove manifestacij.
Trail race Kopaonik: www.trailracekopaonik.com
Tri strane Kopaonika: www.tristranekopaonika.rs

Prošlogodišnji video sa trka:

Tri strane Kopaonika- Trail race Kopaonik 2018