U Narodnom pozorištu u Leskovcu Dragan Bjelogrlić otvorio je 11. Leskovački internacionalni festival filmske režije.

Proslavljeni glumac i reditelj zahvalio je publici što je odabrala da gleda film “Južni vetar” Miloša Avramovića, a ne meč između Crvene zvezde i Napolija u Ligi šampiona.

– Prvi put sam na vašem festivalu, osećam se veoma uzbuđeno i drago mi je da sam tu iz tri razloga: prvi je puna sala, drugi je publika koja je došla da vidi filmove i da bude na festivalu i treći taj što mnogo ljudi večeras ne gleda utakmicu Crvene zvezde – našalio je Bjelogrlić, koji vatreni navijač Partizana, i dodao da je film pobedio fudbal.

Crvenim tepihom prošetali su Anica Dobra, Nataša Ninković, Mima Karadžić, Slobodan Šijan, Marija Bergam i drugi.

Bjela je svoj novi film gledao u društvu Dobre, kojoj se veoma dopala ova krimi-priča. Glumac će u Leskovcu provesti još nekoliko dana, jer danas otvara i izložbu kostima iz serije “Senke nad Balkanom”.

O Leskovcu, leskovačkoj publici i emocijama govorio je reditelj Darko Bajić, umetnički direktor festivala.

– Sve ono što ovi divni glumci i glumice, reditelji i ostali umetnici pokažu sa ovog platna, postaje i vaša, naša zajednička emocija. I to je bogatstvo koje svi odavde nosimo sa sobom. Bogatstvo je i što sam zahvaljujući ovom festivalu upoznao Leskovac i ljude koji ovde žive – rekao je Bajić.

Nagradu “Živojin Pavlović” za afirmaciju filmske umetnosti u svetu primio je Slobodan Šijan.

U okviru glavnog takmičarskog programa publika će imati priliku da pogleda petnaest dugometražnih igranih filmova iz Srbije i regiona, od čega čak devet filmskih premijera.

RTVPobednik / kurir.rs / 19.09.2018.