Košarkaš Nju Orleansa Nikola Mirotić, nekadašnji igrač Reala iz Madrida i španske reprezentacije, pre nekoliko meseci rekao da će za svaku datu trojku do Božića uplatiti po 500 evra za pomoć u izgradnji kuće porodici Varga. Kako je jedan dio utakmica propustio zbog povrede, Mirotić je rešio da sam obezbedi sva sredstva za izgradnju kuće porodici iz Borova sela, samohranom bolesnom ocu Radoslavu, koji podiže šestoro maloletne dece u nehumanim uslovima. On im je na taj način čestitao najradosniji hrišćanski praznik.

Nikola se ranije odazvao pozivu da učestvuje u akciji Humanitarne organizacija „Srbi za Srbe“ za pomoć srpskoj porodici Varga, a sada pročitajte njegovu božićnu poruku ovoj porodici i humnitarnoj organizaciji.

„Mir Božiji, Hristos se rodi. Kada pomislimo na Božić uvek prvo pomislimo na porodicu i dom. Na početku Božićnog posta podelio sam sa vama radost o pomaganju porodici Varga. Kao što znate, zbog povrede sam bio sprečen da nastupam na utakmicama, ali to nije ni najmanje uticalo na moju želju da deca porodice iz Varga dobiju dom. Zato ću uplatiti potreban iznos za izgradnju njihove kuće. Neka bi plamen ognja iz Vitlejema ogrejao svaku dušu, obradovao svako dete i osvetlio tamu. Još jednom i još mnogo puta: Hristos se rodi“, napisao je Mirotić.