Ostvarenje “Kralj Petar Prvi” producirao je legendarni glumac koji ujedno igra glavnu ulogu pored supruge Danice, dok je rediteljsku palicu držao njihov sin Petar.

Premijera filma “Kralj Petar Prvi” biće 11. novembra u Sava centru i Areni, a iza glumačke ekipe je 110 dana snimanja. Lazar Ristovski otkriva da se radilo na minus 20 stepeni, ali i po sparnim danima i ističe da je sedam godina pokušao da prikupi sredstva da bi se realizovao ovaj projekat.

– Bilo mi je poražavajuće da jedna takva tema ne nailazi na odziv, naročito onih koji imaju para. Ipak, uspeli smo – rekao je Lazar i otkrio kako je bilo raditi sa sinom:

– Petar je sebi dao široku umetnički slobodu i postigao pravu stvar. Ne stidimo se ni patetike niti da kažemo da smo ovaj film napravili u slavu patriotskog osećanja srpskog naroda. Ovo je kruna moja karijere, moja najveća i najvažnija uloga.

Petar dodaje da je 400 ljudi radilo na filmu.

On je napomenuo da mu ovo nije prvi put da sarađuje sa ocem na nekom filmskom projektu i da je i ovoga puta rad sa njim prolazio u „kreativnom klinču“. Njegova majka Danica tumači glavnu žensku ulogu, narikače Makrene Spasojević, koja je u ratu izgubila i muža i sina jedinca.