BATA MIRKOVIĆ PRED DERBI – Ne plašim se nikoga, zašto bih?

Crno-beli su uspeli da upišu novu pobedu u domećem šampionatu, ali je opet svega jedanput savladan protivnički čuvar mreže.

Jedini strelac u pobedi Partizana nad Radom bio je Marko Janković.

Međutim, na startu konferencije je Zoran Bata Mirković ipak prokomentarisao situaciju u kojoj je sudija Miloš Đorić propustio da dosudi jedanaesterac nakon starta Filipa Kasalice nad Markom Jankovićem.

– Ovaj mladi gospodin koji je sudio ovu utakmicu večeras nam je sudio i protiv Mačve. Ja imam pamćenje kao slon, ako vratimo film kako je lako dosudio taj penal protiv nas, a onda kako lagano opet nije to dosudio, kazao je Mirković, a potom dodao:

– Neke stvari mi nisu jasne, zapravo, jasne su mi kristalno. Ako nama u srpskom fudbalu trebaju ovakve stvari, nema problema. Ja nisam iz te priče. Mnogo dugo igram fudbal i mnogo dobro ga vidim i osećam i retko šta može da mi promakne, a znam da namirišem stvari.

Mirković je zatim dao i širi komentar na odigran meč.

– Bilo je tu dosta dobrih stvari, ima pomaka u samoj igri. Imali smo problem sa realizacijom, pogotovo u prvom poluvremenu. Opet, poejdinim delovima utakmice je izgledalo kao da su im noge okovane. to se tiče igre, generalno mogu da budem zadovoljan, napravili smo dobru uvertiru za derbi u nedelju. Hteli smo da dođemo do igre i imali smo posed, ali u toj poslednjoj trećini nismo imali odlučnost i ubilačku agresivnost da se postigne gol. Imali smo dve šanse, nismo ih iskoristili. Dali smo gol u drugom poluvremenu i onda smo izrotirali malo drugačije.

Usledilo je pitanja novinara o tome da li se plaši 158. ‘večitog derbija’.

– Ne plašim se nikoga. Čega da se plašim? Takvih ljudi? Zašto bih se plašio. Ali, jednostavno, jedno s drugim ne ide.

spot_img