Povodom obeležavanja stogodišnjice Dana primirja u Prvom svetskom ratu i srpsko-američkog savezništva Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920. i Generalni konzulat Republike Srbije u Čikagu pozivaju na otvaranje izložbe: “Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata”, 10. novembra 2018. u 17.00 sati.

Izložba fotografija projekta „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata” prikazuje fotografije, ratne dnevnike, vojnička pisma, dopisne karte, spomenice i ostalu istoriografsku građu učesnika Prvog svetskog rata.

To su jedinstvena svedočanstva o ratnim avanturama i stradanjima srpskog vojnika u ratnim godinama, potisnutog sa stranica svetske istorije. Izložba „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata” rezultat je želje da se danas, sto godine kasnije, oda dužna počast tom malom čoveku iz Velikog rata za civilizaciju, i da se njegovo veliko žrtvovanje za pravdu, istinu, slobodu i čovečanstvo ne izbriše iz našeg civilizacijskog pamćenja, već postane kulturna baština.

Program se realizuje uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.