Kandidat za predsednika Srbije ispred Srpske koalicije NADA koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana, dr Miloš Jovanović izjavio je da su za krizu u Ukrajini glavni krivci SAD i zapadne sile.

On je istakao da je činjenica da je Ruska federacija ta koja nam pruža podršku u UN, koja priznaje našu teritorijalnu celovitost i koja brani Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije i da apsolutno nikakve sankcije prema Rusiji ne dolaze u obzir.

„SAD i zapadne sile nemaju nikakvo moralno pravo da drže lekcije ili pridike bilo kome, jer sve što one kažu predstavlja licemerje, dvostruke aršine, aroganciju i drskost koja je njima svojstvena i koju smo osetili na svojoj koži“ – izjavio je Jovanović na konferenciji za novinare.

„Mi smo država koja se bori za sopstveni teritorijalni integritet i celovitost i kao takva ne možemo da priznamo nezavisnost Luganska, ni Donjecka, štiteći međunarodno pravo“ – istakao je jedan od lidera koalicije NADA.

Jovanović je zaključio da je takva pozicija u skladu sa principima vojne neutralnosti i na liniji našeg identiteta dražve koja je istok na zapadu i zapad na istoku.

POKS