Đaci Filološke gimnazije traže oslobađanje druga uhapšenog zbog upada na RTS 

Evo žašto mladi odlaze

Đaci Filološke gimnazije u Beogradu okupili su se danas popodne ispred školskog dvorišta odakle su krenuli peške ka Policijskoj upravi za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana kako bi tražili oslobađanje svog školskog druga Pavla Cvejića, uhapšenog zbog upada u zgradu RTS tokom protesta “1 od 5 miliona”.

Protest pod nazivom “Pravda za Pavla” organizovan je nakon što je učenik četvrte godine ove gimnazije u nedelju uhapšen zbog nasilnog ulaska u zgradu RTS-a, a onda po hitnom postupku osuđen na 30 dana zatvora.

#pravdazapavla

“Mi, koji Pavla poznajemo već četiri godine i s kojim se svakodnevno družimo u školi, a i van nje, možemo da posvedočimo o dvostrukoj nepravdi koja se obrela na našeg druga iz klupe: kako od strane vlasti koja ga je zatvorila tako i od strane opozicije koja ga iskorišćava kao žrtvenog jarca radi sticanja publiciteta”, stoji u najavi protesta.

zašto nam hapsite drugove

– Nismo došli da se borimo ni za vlast, ni za opoziciju, nego za Pavla koga su uhapsili. Uhapsili su ga bez pravične osude i to na 30 dana zatvora u Padinskoj skeli. Oduzeto mu je pravo da normalno maturira i da ima normalan život – rekao je njegov drug iz razreda, Matija Lazarević.